شنبه 03 آذر 1403
EN

خبرگزاری

توصيه هاي مهم سركنسول ايران در كربلا به زائران اربعين

توصيه هاي مهم سركنسول ايران در كربلا به زائران اربعين

همراه داشتن گذرنامه داراي رواديد، پرهيز از سفر انفرادي، احترام به قوانين و حاكميت دولت عراق، دامن نزدن به شايعه از توصيه هاي مهم سركنسول جمهوري اسلامي ايران در كربلا به هموطنان كشورمان در ايام اربعين است.

ميرمسعود حسينيان سركنسول جمهوري اسلامي ايران در كربلاي معلا در گفت وگو با خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع‌رساني حج به عتبات عاليات با اشاره به فرا رسيدن ايام اربعين حسيني و افزايش تعداد زائران در كربلا، توصيه هاي مهم و كاربردي به هموطنان كشورمان ارائه كرد.

وي با بيان اينكه از تمام امكانات، پتانسيل ها و ظرفيت هاي موجود براي برپايي باشكوه مراسم اربعين استفاده مي كنيم، متذكر شد: كشور عراق به عنوان ميزبان اصلي مراسم اربعين است و حضور ما تنها به عنوان كمك به مسئولان و مردم عراق است، لذا بايد در اين زمينه هوشيار بوده و شرايط ميهماني را رعايت كنيد.

حسينيان همراه داشتن گذرنامه داراي رواديد را براي ورود به كشور عراق ضروري خواند و تأكيد كرد: در صورتي كه گذرنامه فردي فاقد رواديد باشد، متخلف شناخته شده و 3 تا 6 ماه در كشور عراق براي بررسي روند پرونده بازداشت مي شود و بعد از اين مدت حكم دادگاه براي وي صادر مي گردد.

وي در ادامه با بيان اينكه براساس بخشنامه وزارت خارجه، تمامي قوانين خروج از كشور در زمان اربعين هم جاري است، اظهار داشت: اگر كسي سرباز يا ممنوع الخروج است از مدارك ديگران براي ورود به كشور عراق و شركت در راهپيمايي بزرگ اربعين استفاده نكند.

سركنسول جمهوري اسلامي ايران در عراق همچنين از افرادي كه به صورت دسته جمعي وارد عراق مي شوند خواست كه پس از اينكه مهر خروج از ايران و ورود به كشور عراق بر روي برگه مانيفست آنان خورده شد، از برگه كپي رنگي تهيه كرده و همراه خود داشته باشند تا در هنگام جدا شدن از بقيه با مشكلي مواجه نشوند.

وي تصريح كرد: زائران از هرگونه سفر انفرادي به كشور عراق خودداري كنند، به ويژه خانم ها از سفر انفرادي خودداري كرده و حتي الامكان با كارواني كه همراه آن آقايان هم حضور دارند، وارد اين كشور شوند.

حسينيان احترام به حاكميت دولت عراق را پس از ورود به خاك اين كشور ضروري دانست و افزود: اگرچه ارتباط ايران و عراق بسيار خوب است، اما هر كشوري قوانين خاص خود را دارد، بنابراين زائران بايد به قوانين كشور عراق احترام بگذارند و از مسيرهايي كه براي پياده روي مشخص كرده اند، حركت كنند.

وي گفت: امسال بيش از هفت هزار موكب عراقي در حوزه كربلا دائر شده است و مردم عراق با تمام امكانات رفاهي و با دل باز پذيراي زائران هستند، اما به زائران توصيه مي شود كه با توجه به سابقه اي كه از بيماري وبا علي رغم كنترل آن وجود داشته است، موارد بهداشتي را به خوبي رعايت كنند.

سركنسول جمهوري اسلامي ايران در كربلا بر رعايت مسائل امنيتي در كشور عراق تأكيد كرد و افزود: زائران به دليل مسائل امنيتي از رفتن به زيارت سامرا خودداري كنند و از كسي كه نمي شناسند امانت يا كادويي نگيرند، در شرايط فعلي ممكن است خطري جان آنان را تهديد كند.

وي با بيان اينكه براساس توصيه علما و مراجع تقليد، زائران سعي كنند كه از اين سفر معنوي توشه اي با خود هماره ببرند، اظهار داشت: اربعين سنبل وحدت شيعه است، از تمامي زائران مي خواهيم از هرگونه اقدام و حرفي كه در اين وحدت خللي وارد كند حتما خودداري كنند.

حسينيان با اشاره به حديث مشهور امام صادق عليه السلام درباره زيارت حرم مطهر امام حسين عليه السلام، گفت: كربلا گنجايش جمعيت 5 تا 6 ميليوني را در يك روز ندارد و اربعين هم همان يك روز نيست، زائران به سرعت پس از زيارت به كشور بازگردند تا با حجم تردد هنگام بازگشت مواجه نشوند.

وي تصريح كرد: با توجه به ازدحام زياد جمعيت ممكن است دشمن به پخش شايعاتي اقدام كند كه به زائران توصيه مي شود مراقب باشند به پخش اين شايعات دامن نزنند و تا زماني كه يقين به موضوعي ندارند از نقل آن بپرهيزند كه اهرم دشمن در چنين شرايطي شايعه پراكني است.

سركنسول جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه در مرز عراق ارگان هاي مختلفي با ارائه بروشورهايي به اطلاع رساني در زمينه هاي مختلف مي پردازند كه زائران حتما اين بروشورها را با دقت مطالعه كنند.

وي در ادامه با اشاره به فراهم شدن امكانات لازم براي بازگشت زائران به كشور، خواستار عدم عجله به هنگام بازگشت شد، اما هشدار داد: زائران بيش از مدت ويزا در كربلا نمانند، كه براي روز اول تأخير در خروج مبلغ يكصد هزار دينار معادل 90 دلار و براي هر روز بعد مبلغ 10 هزار دينار جريمه مي شوند.

حسينيان با بيان اينكه امسال امكانات ارتباطي و مخابراتي در كشور عراق نسبت به سال گذشته رشد و كيفيت مناسبي داشته است، خاطرنشان كرد: با توجه به ازدحام جمعيت زائران در روز اربعين ممكن است تلفن ها از 24 تا 48 ساعت قطع شود، خانواده ها نگران نباشند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود فعاليت كنسولگري جمهوري اسلامي ايران در كربلا را افزون بر رسيدگي به امور مفقودين، گمشدگان و فوت شدگان، فرماندهي قرارگاه كربلا زير نظر ستاد مركزي اربعين و هماهنگي با كميته هاي ستاد اجرايي اربعين در عراق عنوان كرد.

سركنسول جمهوري اسلامي ايران در كربلا روند پيگيري امور مفقودان را بهتر از گذشته توصيف كرد و گفت: افزون بر اقدامات كنسولگري، ستاد راهنماي زائر نيز تشكيل شده كه افرادي را با كاورهاي مخصوص براي پيدا كردن گمشدگان و راهنمايي آنان در سطح شهر كربلا مستقر كرده است.

وي در ادامه داشتن مشخصات كامل همراه با زائر را ضروري خواند و گفت: بهتر است براي افراد خردسال و كهنسال كه اسم، شماره يا آدرس خود را نمي دانند گردن آويزي تهيه شود كه بر روي آن نام و نام خانوادگي فرد، شماره تماس و نشاني به طور كامل نوشته شود تا براي كمك به او بهتر بتوانيم اقدام كنيم.

وي با بيان اينكه مفقود شدن گذرنامه در ايام اربعين حسيني چه به هنگام ورود به سرزمين عراق و يا در آستانه بازگشت به ايران از مسائلي است كه هر ساله براي برخي از زائران كشورمان بوجود مي آيد، گفت: در سطح شهر كربلا اقدام به نصب بنرهايي كرده ايم كه در آن از زائراني كه گذرنامه خود را گم كرده اند خواسته شده است براي بازگشت به كشور حتما برگ عبور دريافت شود.

حسينيان با بيان اينكه تاكنون 35 نفر براي دريافت برگ عبور به كنسولگري مراجعه كرده اند، افزود: زائران با در دست داشتن اصل يا تصوير يكي از مدارك شناسايي خود شامل شناسنامه، كارت ملي، پايان خدمت و يا گواهينامه معتبر رانندگي و 3 قطعه عكس تمام رخ 4 در 3 به نشاني سركنسولگري جمهوري اسلامي ايران، باب قبله امام حسين عليه السلام، بين فلكه مركزي و فلكه تربيه مراجعه كنند.

سركنسول جمهوري اسلامي ايران در كربلا از زائران خواست كه بر روي يا در داخل ساك هاي دستي و كيف پولشان، يك شماره تلفن قرار دهند، از آوردن كارت هاي اضافه جز شناسنامه يا يكي از مدارك شناسايي خودداري كنند و خانم ها نيز از آوردن اشياي قيمتي با خود به اين سفر معنوي جدا پرهيز نمايند.

علی محتشمی امتیاز به خبر :

آرشیو اخبار