پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
EN

خبرگزاری

اخبار گوناگون حج تمتع 94

  • 07 خرداد 1394
  • 08:28
  • حج تمتع
  • 0 دیدگاه
  • 1207 بازدید
  • Article Rating
اخبار گوناگون حج تمتع 94

تعداد حجاج به 5 میلیون نفر و تعداد عمره گزاران به 30 میلیون نفر افزایش می یابد

وزير حج سعودي پيش بيني كرد: تعداد حجاج طي سال‌هاي آينده افزايش يابد و به طور مشخص در پنج سال آينده، تعداد حجاج به پنج ميليون نفر و تعداد عمره گزاران هم به حدود ۳۰ ميليون نفر خواهد رسيد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از البلاد، بندر بن محمد حجار گفت: وزارت آمادگي خود را براي استقبال از عمره گزاران در خلال ماه رمضان امسال به گونه اي تكميل كرده است كه خواسته‌هاي رهبران را برآورده كند كه همواره بر راحتي ضيوف الرحمن و زائران مسجدالنبي (ص) تاكيد مي‌كنند.
حجار در ديدار با اعضاي اتاق تجاري صنعتي در مدينه منوره اظهار داشت: بهترين دليل در اين زمينه، دستاوردهاي ماه‌هاي اخير از جمله راه اندازي آزمايشي فرودگاه بين المللي جديد محمد بن عبدالعزيز است،
اين فرودگاه براي راحتي حجاج و عمره گزاران احداث شده است و طرح‌هاي ديگر كه مهمترين آن توسعه حرمين شريفين است، تعداد بيشتري از زائران را در مسجدالحرام و مسجدالنبي (ص) در خود جاي خواهد داد.
وزير حج سعودي پيش بيني كرد: تعداد حجاج طي سال‌هاي آينده افزايش يابد و به طور مشخص در پنج سال آينده، تعداد حجاج به پنج ميليون نفر و تعداد عمره گزاران هم به حدود ۳۰ ميليون نفر خواهد رسيد.
حجار خاطر نشان كرد: وزارت حج، افزايش تعداد حجاج و عمره گزاران طي سال‌هاي آينده را در نظر گرفته است و از مشاركت و همكاري با بخش خصوصي و ديگران براي مشاركت در ارائه بهترين خدمات به ضيوف الرحمن در تمام زمينه‌ها براي اين كه تنها دغدغهه حجاج، عبادت راحت و آسان باشد، استقبال مي‌كند.
وزير حج سعودي گفت: هدف وزارت حج سعودي و اتاق تجاري مدينه منوره خدمت به زائران شهر رسول الله صلوات الله عليه و آله و سلم است

مسجدالحرام براي گنجايش دو ميليون نفر توسعه مي يابد

يك رسانه سعودي با اشاره به طرح توسعه حرم شريف مكي اعلام كرد: هدف از سه مرحله توسعه مسجدالحرام، در خود جاي دادن بيشترين تعداد زايران و نمازگزاران است تا ظرفيت آن پس از اتمام طرح به دو ميليون نمازگزار در آن واحد برسد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، عكاظ نوشت: سنگ بناي طرح توسعه مسجدالحرام در سال ۱۴۳۲ قمري ريخته شد كه بام ساختمان توسعه جديد مسجدالحرام و صحن‌هاي شمالي شامل باندهايي براي فرود بالگرد پيش بيني شدند، همچنين طرح توسعه، ۱۵ هزار سرويس بهداشتي را در نظر گرفته است.
هدف از سه مرحله توسعه مسجدالحرام، در خود جاي دادن بيشترين تعداد زائران و نمازگزاران است تا ظرفيت آن پس از اتمام طرح به دو ميليون نمازگزار در آن واحد برسد.
طرح توسعه مسجدالحرام از زير زمين و چهار طبقه تشكيل شده و در هر طبقه سرويس‌هاي بهداشتي داير شده است.
در پشت مسعي جديد، سه صحن به صورت پلكاني است كه زير اين صحن‌ها طبقات زير زميني براي خدمات همچون مراكز پليس و دفاع شهري و نظارت امنيتي و سرويس‌هاي بهداشتي قرار گرفته است.
عكاظ درباره افزايش ظرفيت صحن طواف نوشت: اقدامات توسعه به مراحل پيشرفته اي از اجرا رسيده و اداره كل امور حرمين شريفين، تلاش‌هاي خود را با مجري طرح براي اجراي آن افزايش داده است، اين طرح‌ها تنها منحصر به مسجدالحرام نيست، بلكه مشاعر مقدسه منا، مشعرالحرام و عرفات را هم شامل مي‌شود.

عكاظ به طرح قطار مشاعر و طرح درختكاري و سيستم سرمايشي در عرفات اشاره كرد كه از بزرگترين طرح‌ها براي خنك سازي هوا براي حجاج در نهم ذي الحجه به شمار مي‌رود.
اين روزنامه همچنين از طرح كاشت دو هزار درخت در صحراي عرفات خبر داد.

منا به مترو مكه وصل مي شود

رسانه هاي سعودي گزارش دادند مترو مكه، منا را به قطار حرمين متصل مي كند. طرح مترو مكه مكرمه شامل احداث ايستگاه هاي توقف و ايستگاه هاي انتقال است، همچنين مترو مكه از چندين تقاطع عبور خواهد كرد، ايستگاه هاي توقف در دو طرف ها راه ها احداث مي شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، پايگاه خبري مكه نوشت: مترو مكه، منا را به قطار حرمين متصل مي كند.
خالد فدا معاون دبيركل شوراي توسعه مكه مكرمه گفت: طرح توسعه خيابان هاي الجزائر و ملقيه يكي از طرح هاي شهرداري مكه براي توسعه راه ها در آينده به شمار مي رود.
وي افزود: طرح مترو مكه مكرمه شامل احداث ايستگاه هاي توقف و ايستگاه هاي انتقال است، همچنين مترو مكه از چندين تقاطع عبور خواهد كرد، ايستگاه هاي توقف در دو طرف راه ها احداث مي شود.
به گفته وي، خطوط حركت قطارهاي مكه از طريق چهار خط خواهد بود كه خطوط اي، بي، سي و دي ناميده شده است كه مرحله اول طرح احداث مترو شامل اجراي خط بي و سي خواهد بود.
اين طرح از جاده طائف در كنار دانشگاه ام القري در العابديه آغاز مي شود و پس از عبور از منطقه العزيزيه به سمت جنوب محبس الجن و از آنجا به جنوب حرم شريف مكي مي رود به طوري كه با ايستگاه كدي تلاقي پيدا مي كند و سپس به سمت شمال به سوي جاده مدينه امتداد مي يابد.
وي افزود: مسير "سي" از نقطه پاياني قطار مشاعر در منا آغاز مي شود و پس از عبور از منطقه كوهستاني به سمت شمال در بخش توسعه جديد حرم مكي امتداد مي يابد.
در ادامه با كمربندي دوم، خيابان ام القري و جاده ملك عبدالعزيز متصل مي شود به طوري كه ايستگاه انتقال مسافران در زير زمين قرار مي گيرد و كساني كه بخواهند به جده يا مدينه منوره بروند، امكان استفاده از قطار حرمين به وجود مي آيد.
وي خاطر نشان كرد: خطوط قطار مترو در منطقه مركزي مكه زير زمين و در مناطق ديگر در روي زمين خواهد بود. وي در خصوص مدت پيش بيني شده براي اجراي طرح مترو در مكه مكرمه گفت طرح زمان بندي براي مسير "بي" و "سي" بين چهار تا پنج سال طول مي كشد.

اجرای طرح استفاده حجاج از دستبند الکترونیک

عربستان سعودي طرح ارائه دستبندهاي الکترونيک را براي حجاج به اجرا مي گذارد.

روزنامه الوطن روز گذشته نوشت: وزارت حج عربستان به زودي طرح استفاده زائران از دستبندهاي الکترونيک را به اجرا مي گذارد. اين دستبندهاي ضد آب، تراشه اي دارد که اطلاعات زائران، نشاني محل اقامت و سوابق پزشکي آنها در آن ذخيره مي شود. وزارت حج عربستان با بازخواني اطلاعات اين تراشه مي تواند به اطلاعات حجاج دسترسي پيدا کند. اين دستبندها همچنين مجهز به سامانه موقعيت ياب جهاني (GPS)، اطلاع رساني اوقات شرعي، مراحل حج عمره و تمتع و قطب نما براي تعيين قبله مجهز است.
يک منبع دولتي اعلام کرد وزراي حج و کشور مطالعات اوليه روي اين طرح را به پايان رسانده اند. اين طرح در حال حاضر براي تامين بودجه به وزارت دارايي ارسال شده است. پس از تصويب وزارت دارايي و مقامات بالاتر، وزارت حج آن را اجرا خواهد کرد.

تایید ماموریت بیش از ۲۰۰ پزشک برای اعزام به حج

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اعلام کرد: تا این لحظه ماموریت بیش از ۲۰۰ پزشک مورد تایید قرار گرفته و انجام معاینات زائران آغاز شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت از اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی جمعیت هلال احمر، دکتر سید علی مرعشی در گردهمایی نمایندگان استانی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر اظهار داشت: در این گردهمایی پیرامون هماهنگی ها و نظارت بر انجام معاینات و همچنین اطمینان از استطاعت جسمی زائران بحث و تبادل نظر می شود.
وی با بیان اینکه امسال ۴۵۳ کاروان زیارتی به حج اعزام می شوند، گفت: ۲۸۰ پزشک ویزیت و معاینات زائران را بر عهده خواهند داشت که از این تعداد ۴۰ پزشک به عنوان پشتیبان در نظر گرفته شده اند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به اینکه هر ۲ یا ۳ کاروان یک پزشک خواهند داشت، خاطرنشان کرد: تا این لحظه ماموریت بیش از ۲۰۰ پزشک مورد تایید قرار گرفته و انجام معاینات زائران آغاز شده است.

 

رستمی امتیاز به خبر :

آرشیو اخبار