پنجشنبه 09 فروردین 1403
EN

خبرگزاری

سرماخوردگی و بیماری های تنفسی شایع ترین علت مراجعه عمره گزاران به مراکز درمانی

سرماخوردگی و بیماری های تنفسی شایع ترین علت مراجعه عمره گزاران به مراکز درمانی
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به عمره گزاران توصیه کرد: زائران داروهای خاص خود را در سفر همراه داشته باشند و از همراه داشتن داروهای ممنوع حتی در صورت داشتن نسخه از پزشک معالج جداً خودداری نمایند.

'سید علی مرعشی' رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در گفت و گو با خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت به مکه مکرمه در خصوص ارائه خدمات پزشکی به زائران در عمره جاری گفت: 6 درمانگاه در مدینه و 7 درمانگاه در مکه مکرمه به عمره گزاران ایرانی خدمات درمانی ارائه می دهند که یکی از این درمانگاه ها بصورت 24 ساعته، 2 درمانگاه بصورت 16 ساعته و 4 درمانگاه بصورت 8 ساعته به زائران خدمات دهی می نمایند.

وی در خصوص تعداد پزشکان اعزامی به عمره بیان کرد: مجموعاً طبق قرارداد ماهانه 100 پزشک به تدریج وارد سرزمین وحی می شوند و در مراکز درمانی به عمره گزاران ایرانی خدمات رسانی می کنند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در خصوص کیفیت خدمات درمانی ارائه شده در عمره جاری گفت: در بازدیدهایی که بنده و رئیس سازمان حج و زیارت داشتیم در مجموع رضایتمندی زائران از خدمات وجود دارد و سطح کیفی خدمات نسبت به عمره گذشته افزایش یافته است.

دکتر مرعشی در خصوص امکانات و ترکیب تیم درمانی مرکز پزشکی حج و زیارت توضیح داد: مرکز پزشکی حج و زیارت 12 دستگاه آمبولانس در اینجا دارد، خدمات دیالیز به زائران ارائه می گردد همچنین در تیم پزشکی ما متخصص داخلی، زنان، پزشک عمومی ، کادر پرستاری ، تکنیسین اورژانس و پزشکان اعزام که سرویس دهی به زائران در بیمارستان های سعودی و رفت و آمد زائران به آنجا را برعهده دارند، گنجانده شده اند.

**سرماخوردگی و بیماری های تنفسی شایع ترین علت مراجعه زائران به درمانگاه ها

وی در خصوص شایع ترین علت مراجعه زائران به مراکز درمانی گفت: سرماخوردگی و بیماری های تنفسی بیشترین علت مراجعه زائران به مراکز درمانی است و بعد از آن بیماری های عضلانی و درد مفاصل بیشترین علت مراجعه زائران به درمانگاه ها است.

دکتر مرعشی تعداد مراجعات زائران به مراکز درمانی مکه را بیشتر از مدینه اعلام کرد و گفت: در مدینه زائران در بدو ورود به سرزمین وحی هستند، تظاهرات بیماری کمتر در آنها مشاهده می شود، دوران نهفته بیماری های تنفسی و سرماخوردگی را زائران در مدینه هستند و بیماری آنها در مکه بروز می کند بهمین علت روزانه 2200 تا 2700 نفر به درمانگاه های مکه مراجعه می کنند و این درحالی است مراجعه به درمانگاه های مدینه حدود یک هزار نفر در روز است.

**زائران داروهای خاص را در سفر همراه داشته باشند

وی در پاسخ به این پرسش که زائران بیمار چه داروهایی را با خود همراه داشته باشند، بیان کرد: این موارد در ایران توسط مدیران محترم کاروان ها به زائران اطلاع رسانی می شود. زائران بیمار در سفر به عربستان بایستی داروهای خاص خود را همراه داشته باشند. ما در مراکز درمانی 300 قلم دارو را که طبق تجربه در سال های گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می گرفته داریم اما اگر بیماری مشکل قلبی یا فشار خون و ... داشته باشد، برای ما امکان پذیر نیست که همه داروها را داشته باشیم البته در موارد نادر در صورتی که بیماری داروی خاص مورد نیاز را همراه نداشته باشد، با هماهنگی ستاد داروی مورد نظر را برای وی تهیه می کنیم.

**زائران داروهای ممنوع شده را حتی با داشتن نسخه پزشک معالج، همراه خود به عربستان نیاورند

دکتر مرعشی در پاسخ به این سؤال که برخی داروهای اعصاب و روان در لیست داروهای ممنوع هست و آیا زائران می توانند این داروها را همراه خود داشته باشند، گفت: سعودی ها لیست داروهای ممنوع را به ما اعلام می کنند و ما نیز توسط مدیران کاروان ها لیست این داروها را در ایران به زائران اطلاع رسانی می کنیم، غیر از موارد اعلام شده منعی برای آوردن دارو به عربستان وجود ندارد البته توصیه اکید می شود، زائران داروهای ممنوع را حتی در صورت داشتن نسخه از پزشک معالج همراه خود به عربستان نیاورند.
رستمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

آرشیو اخبار